Mijkcuisine
Mijkcuisine
Logo
Mijke runt haar catering business Mijkcuine vol passie. Lekker en goed eten staat centraal.



Mijke runt haar catering business Mijkcuine vol passie. Lekker en goed eten staat centraal.
Binnen komen bij de Gelderhorst is binnen komen in de leefwereld van doven, met een eigen taal en cultuur. Alles is afgestemd op de visuele leefwereld. Iedereen gebruikt gebarentaal, ook het personeel. Het gebouw en de ruimtes zijn licht, met duidelijke zichtlijnen. De bewoners voelen zich hier thuis. Ze zijn samen, ze begrijpen elkaar en hoeven niets uit te leggen. Ze zijn thuis.
Om het thuisgevoel te versterken is er voor de Gelderhorst een nieuwe pay-off bedacht ‘Thuis bij de Gelderhorst’. Daarbij is de visie van de Gelderhorst om opener te zijn voor de buitenwereld. Kennis naar buiten en ook buiten naar binnen halen. Hier komt de open letter G vandaan.
Ontwerp van het jaarverslag:
Familiebedrijf Dijkgraaf in Apeldoorn is een alleskunner, maar tegelijkertijd ook een specialist. Van kantoorartikelen en drukkerij tot volledige projectinrichting. Deze nieuwe huisstijl is ontstaan uit de overstap van de naam ‘Dijkgraaf Rijsdorp’ naar alleen ‘Dijkgraaf’, in combinatie met de wens om het logo te vernieuwen.
Ze waren toe aan een nieuwe uitstraling, maar wilden ook niet het hele gevoel verloren laten gaan. Daarbij heb ik gezocht naar een nieuwe vorm die staat voor Dijkgraaf waarbij ik de herkenbare (CMYK) kleuren heb behouden.
Papier is een verbindende factor binnen Dijkgraaf. Binnen kantoorartikelen vallen hier producten onder, de drukkerij werkt natuurlijk met papier en een plattegrond voor een werkplek bekijk je op papier.
Een post-it (papier) heeft daarnaast vaak de CMYK achtige kleuren die Dijkgraaf hanteert en nu voor de herkenbaarheid zorgen. Het hoekje is omgevouwen om zo visueel zichtbaar te maken dat het om iets tastbaars gaat als papier en heeft iets ‘leuks’.
De sublogo’s worden gebruikt voor de verschillende afdelingen binnen Dijkgraaf: de drukkerij, kantoorartikelen en projectinrichting. Zodat elke afdeling ook snel visueel herkenbaar is.
Het Katholiek Nieuwsblad wilde graag een nieuwe visuele identiteit die zowel online als offline toegepast kan worden. Deze identiteit bestaat uit twee logo’s die familie van elkaar zijn. KN als overkoepelend beeldmerk en Katholiek Nieuwsblad voor de krant. De nieuwe huisstijl is meteen toegepast in een re-design van de krant. Het traditionele kruist met het moderne in de nieuwe huisstijl/krant.
Klein Berlijn is een eetconcept waarbij kwaliteit van eten centraal staat. Onbewerkte gezonde producten uit de natuur. Het pand waar Klein Berlijn in zit is geen standaard gebouw. Het heeft 4 verdiepingen, verbonden met een zichtbare trap. Deze trap heb ik gebruikt als basis voor de huisstijl. De gekozen huisstijl kleuren zijn ook gepasseerd op bestaande kleuren gebruikt in het gebouw (groen plafond, gele tegels en blauw plafond).
De bakkerij Ten Veen was toe aan een nieuwe uitstraling. Na jaren bij de bakkersgilde “Echte bakkers” te hebben gezeten, willen ze nu zelf verder. Naast bakkerij heeft Ten Veen ook een terras en binnen ruimte voor koffie/thee en een broodje. Deze verschillende elementen wilden ze graag terug laten komen in het logo en de uitingen.
Geel is een kleur die binnen al veel terug kwam en is doorgevoerd in de overige uitingen. En dit is ook een kleur die de warmte en gezelligheid uitstraalt van de bakkerij.
Rougamo is een traditioneel eetconcept uit China wat naar Nederland komt. Centraal straat het bladerdeeg broodje. De huisstijl moest traditioneel Chinees ogen maar wel met een moderne twist. De kleur rood is gekozen vanwege de link met China. En het spiraalvormige beeldmerk is geïnspireerd op het broodje.
Diëtistenpraktijk waarbij balans centraal staat. Voor het logo is uitgegaan van de S waarbij de overgebleven vormen evenredig zijn en balans moet uitstralen.
Bijna een soort Ying an Yang.
Synensis is een uitzendbureau dat de beste match zoekt tussen persoon & baan. Synensis had al een identiteit die zich vooral kenmerkte door de kleur. Deze herkenbaarheid hebben we behouden en daarbinnen hebben we vernieuwing doorgevoerd. In een nieuw fris logo. Er is een set sub-logo’s ontwikkeld om de verschillende afdelingen binnen het uitzendbureau aan te tonen. Door het + toe te voegen ontstaan er combinaties met Synensis.
Ieder jaar heeft Synensis een voorjaarsactie voor zijn klanten. Er wordt een leuke actie bedacht en hiervoor ontwerpen we alle uitingen. Van poster tot social media en folder materiaal.
De Academie voor Gastronomie is een culinair opleidingsinstituut met wijn, smaak en gastheerschap als belangrijkste pijlers. De Academie was op zoek naar een nieuwe huisstijl met een duidelijke link naar de inhoud van de opleidingen.
De letter G van Gastronomie vormt de basis van het embleem voor het logo. Een wijnglas. Wijn is een groot onderdeel van de Academie. Het logo kan in zijn geheel als embleem gebruikt worden maar voor overige uitingen is er ook een liggende variant waarbij de elementen uit elkaar zijn gehaald.
Er is voor een hedendaagse letter gekozen die past bij de nieuwe ontwikkelen waarmee de Academie zich bezighoudt.